Direktor Službe za poslove sa strancima BiH: 93 migranta koji su prevezeni u Trnovo iz Bihaća napustili su centar i vratili se u Bihać

U Azilantski centar Delijaš u Trnovu nedavno su prevezena 93 migranta iz Bihaća, saopšteno je tada iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Riječ je bilo o migrantima koji su boravili u parkovima i na zelenim površinama u urbanom dijelu Bihaća.

Oni su tada autobusima prevezeni u Delijaš, kojim upravlja Ministarstvo bezbjednosti BiH, koje je i obezbijedilo prevoz za migrante.

U saopštenju je tada navodeno da će migrantima biti obezbijeđeni adekvatan smještaj, potrebna zdravstvena zaštita, te drugi uslovi neophodni za human boravak dok u BiH ne bude riješen njihov status na osnovu podnesenog zahtjeva za azil.

Ništa sporno nebi bilo da jučer za Glas Srpske, direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić, govoreći  da zakonski ne postoji prepreka za radno angažovanje migranata nije izjavio da su se ista ta 93 migranta vratila u Bihać.

– Najbolji odgovor vam je činjenica da smo mi prije nekoliko dana 93 migranta iz Bihaća koji su tamo bili pod vedrim nebom i po parkovima vratili u prihvatni centar u Trnovo, ali oni su se tu okupali, malo doveli u red i potom napustili centar i otišli za Bihać da pokušaju preći granicu sa Hrvatskom. Dakle, oni ne žele uopšte da budu ovdje, a kamoli da beru voće – kaže Ujić za Glas Srpske.

Hoće li vlast u USK napokon reagovati i krenuti sama rješavati problem sa migrantima ostaje da vidimo.

Related posts