Direktor Kantonalne bolnice: Odjel Onkologije od ponedjeljka nastavlja redovan rad

Ovih dana u javnosti se sve više pronosi informacija da Odjel onkologije Kantonalne bolnice u Bihaću ne radi, te da pacijenti ne mogu primiti potrebnu terapiju. Razloga za brigu nema, tvrdi direktor Smail Dervišević, jer nijedan pacijent neće biti ugrožen. Trenutno raspolažu s jednim onkologom koji ima zakonsko pravo na godišnji odmor, a njegova zamjena obezbijedena je već za ponedjeljak, kada će ovaj odjel redovno nastaviti s radom.

S obzirom na činjenicu da se oboljeli od karcinoma svrstavaju medu najrizičnije pacijente te da podliježu redovnoj kemo i imuno-terapiji, gradani USK-a počeli su negodovati zbog informacije da Odjel onkologije ne radi. Ovu informaciju provjerili smo kod direktora Kantonalne bolnice, koji objašnjava.

Problem je, kaže Dervišević, bio samo u prijelaznom rješenju, odnosno pronalasku specijaliste.Do povratka onkologa Kantonalne bolnice, njegov posao obavljaće doktor Kliničkog centra Tuzia, a svoje terapije pacijenti će moći primiti već od ponedjeljka. Špekulacijama ovdje nema mjesta, dodaje direktor Dervišević, te ponavija da niko nije ugrožen, jer bi u tom slučaju svaki hitan slučaj bio upućen u jedan od kliničkih centara.

rttvusk.ba

Related posts