Denis Zvizdić o Bošnjacima i BiH, floskulama Kolinde i Vučića, sanjaru Dodiku, razgovoru s Merkel

Ekskluzivni gost najnovijeg video intervjua na portalu Vijesti.ba je predsjedavajući Vijeća ministara BIH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić.

Sa Zvizdićem razgovaramo o rezultatima u prethodne tri i pol godine mandata, pitamo je li BIH stabilnija, efikasnija i otpornija na unutrašnje, vanjske i geopolitičke izazove; predstojećim izborima u oktobru, šansama stranaka i kandidata, biranju između dva puta kojima BIH može krenuti.

Zvizdić vrlo otvoreno govori o pokušajima izjednačavanja žrtava i agresora i strana u ratu, novom Brantu na Balkanu, sramnim odlukama NSRS-a, izazove kojima su izloženi Bošnjaci.

Predsjedavajući Vijeća ministara BIH je uputio vrlo jasne poruke susjedima, Hrvatskoj i Srbiji, te otkrio šta misli o njihovom selktivnom pristupu u BIH i neraščišćavanju stvari iz prošlosti, potezima Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića.

Zvizdić otkriva najvaćnije detalje sa razgovora kojeg je u Njemačkoj u četiri oka vodio sa kancelarkom Angelom Merkel, ali i drugim evropskim i svjetskim zvaničnicima.

Saznajte ko i kako žali da donosi odluke o Bosni i Hercegovini prosljeđivanjem emailova iz Beograda i Zagreba.

Šta misli o politici Milorada Dodika i Dragana Čovića, najavama novih entiteta i seceseije te da li ovakvi političari imaju hrabrosti povesti svoje narode u tom pravcu.

Related posts