Čović: Do kraja godine ćemo imati RTV Herceg-Bosne

Na sinoćnjem skupu u Grudama predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović poručio je da će Hrvati u BiH do kraja godine imati radio-televiziju Herceg-Bosne.

Skupu je prisustvovao i ministar državne imovine u Vladi Republike Hrvatske koji je otvoreno podržao Čovićevu kandidaturu.

“Nemamo kanal na hrvatskom jeziku u BiH, ali ćemo do kraja godine imati svakako radio-televiziju Herceg-Bosne u potpunom vlasništvu naših općina i županija kako više ni bismo bili taoci onih koji su na naše zahtjeve za kanalom podizali nacionalni vitalni interes”, izjavio je Čović.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović rekao je da su Hrvati predvodnici na euroatlantskom putu BiH.

Čović je iskoristio priliku i pozvao svećenike da pozovu na glasanje.

“Katolička crkva, gospodarstvenici, naša mladost, svi smo jedno veliko zajedništvo i nije bitno spominjati za koga da se glasa, samo pozvati ljude da izađu na izbore”, zaključio je predsjednik Čović.

Predizbornom skupu je prisustvovao i ministar državne imovine u Vladi Republike Hrvatske Goran Marić koji je kazao kako je razlog njegovog dolaska na skup u Grudama “zov zavičaja, zov povijesti, zov sjećanja, dužnosti, domoljublja i odgovornosti, kao i izazov neizvjesnosti i budućnosti hrvatskog naroda u BiH”.

“Dobro je u ovoj prigodi prisjetiti se vremena kojeg smo svi mi bili sudionici, a to je svakako vrijeme ‘90-ih i činjenica odbrane. Upravo zajedništvo i želja i spremnost da se odbrane hrvatska tisućljetna ognjišta dali su hrabrost da na tim ognjištima budete i živite i sljedeća tisućljeća. A ta budućnost mora biti u ravnopravnosti Hrvata kao jednog od tri povijesna i konstitutivna naroda u cjelovitoj BiH. Kao zakonitost se nameće zaključak da koliko god se ugrožava budućnost hrvatskog naroda u BiH, toliko se istodobno ugrožava budućnost same BiH. Ravnopravnost hrvatskog naroda je temelj, ali i jamac BiH. Stoga molim sve vas ovdje i sve vas Hrvate, izađite na izbore i glasajte za HDZ na čelu s predsjednikom Čovićem. Vaš neizlazak omogućit će drugima da izaberu svoje, ali znajte, to neće biti vaš, neće biti za vas, za vašu djecu i vašu budućnost. Nemojte dopustiti da u ime vas biraju drugi. Neizlazak je odustajanje. A put odustajanja je put prema suicidu. Stoga ne rasipajte svoje glasove, svaki krivo dat glas, glas je protiv Hrvata u BiH”, kazao je ministar Marić.

klix.ba

Related posts