Coutinhovo oproštajno pismo: Nadam se da će navijači shvatiti, želim ispuniti san

Brazilac Philippe Coutinho je u transferu vrijednom 160 miliona eura napustio Liverpool i karijeru će nastaviti u ekipi Barcelone, a on je preko društvenih mreža napisao oproštajno pismo navijačima s Anfileda, u kojem se zahvalio na svakom trenutku provedenom u engleskom klubu.

Coutinho je kazao da je Liverpoolu posvetio pet godina svoga sna te da u nastavku karijere želi iskusiti igranje za Barcelonu.

“Od trenutka kada sam došao u Liverpool, moja porodica i ja dočekani smo na najbolji način i stekli smo puno prijatelja. Na terenu i van njega iskusili smo ljepotu ovog kluba i navijača. Nadam se da sam vam dao uspomene i trenutke koji su vas činili sretnim. Kada sam došao, znao sam koliko je ovaj klub veliki i otkrio sam jedinstveno srce i dušu ovog mjesta. Napuštam Liverpool jer je Barcelona ispunjenje sna, a Liverpool je bio san kojem sam posvetio pet godina života. Karijera na terenu traje određeno vrijeme, igranje za Barcelonu i Liverpool je nešto što želim iskusiti i uživati u tome”, napisao je Coutinho.

Coutinho je nakon toga poželio puno sreće bivšem treneru i saigračima koje očekuje teška i neizvjesna sezona, a za kraj je rekao da će Liverpool čitav život biti u njegovom srcu.

“Nadam se da će navijači shvatiti da odabir nečega novog ne umanjuje značenje kluba, a moju ljubav prema njima ništa ne može umanjiti. Treneru Kloppu i ekipi želim puno sreće i uspjeha ove sezone, a i nakon nje. Ovo je nevjerovatna ekipa koja stalno napreduje. Previše je ljudi kojima se želim zahvaliti. Nedostajat ćete mi. Hvala navijačima, ne mogu vam dovoljno zahvaliti na svemu što ste mi pružili i gdje god otišao, do kraja života, Liverpool će biti u mom srcu. Vi, klub i grad ćete biti dio mene. You'll never walk alone”, završio je Coutinho.

Coutinho je u Liverpool stigao 2013. godine iz Intera u transferu vrijednom deset miliona eura, a za tim s Anfielda odigrao je 152 utakmice u kojima je postigao 41 pogodak.

Related posts