Conte o eventualnom otkazu: Pitajte klub, ja nisam zabrinut

Antonio Conte tvrdi da nije zabrinut za svoj posao nakon što je Chelsea porazom od Tottenhama znatno smanjio šanse za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Tottenham je jučer rezultatom 3:1 savladao Chelsea na Stamford Bridgeu, čime je prekinuo 28 godina dug niz bez ligaške pobjede na tom stadionu.

Četvrtoplasirani Pijetlovi su, također, pobjegli na čak osam bodova prednosti u odnosu na Chelsea koji je peti, a do kraja prvenstva ostalo je samo sedam kola. Kako sada stvari stoje, Chelsea će skoro sigurno propustiti plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Takve okolnosti dodatno su povećale pritisak na Contea, ali on tvrdi da nije zabrinut.

Na pitanje da li je njegov posao u opasnosti, odgovorio je: “Ne znam, morate pitati klub, ne mene. Ponavljam, moj zadatak je da radim i ja znam da ja i stručni štab radimo 24 sata za Chelsea. To je naš zadatak. Onda je na klubu da donese odluku. Ali, ponavljam, nisam zabrinut zbog toga”, kazao je Conte.

Mnogi dijele mišljenje da će Conte po završetku sezone napustiti klupu Plavaca iako je u prošloj sezoni, svojoj debitantskoj na klupi londonskog kluba, uspio osvojiti Premiership.

Related posts