Članice SDA iz cijele BiH u posjeti Unsko-Sanskom kantonu

Učešće u Performansu “Srebrenički cvijet” i tribina “Znanje je naša snaga” obilježit će posjetu oko 200 članica Stranke demokratske akcije (SDA) iz cijele države Unsko-sanskom kantonu (USK).

 

Osim posjete Bihaću i Cazinu, članice Asocijacije žena i Asocijacije “Fatma” SDA boravit će i u Ključu, te Bosanskom Petrovcu.

– Više je razloga za našu posjetu ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Prvenstveno želimo razgovarati i doprinijeti unapređivanju znanja i obrazovanja mladih ljudi, obrazovnog i zdravstvenog sistema, te međusobne podrške žena u našoj zemlji. Također ćemo istaći i saradnju, odnosno napredak u zdravstvenom aspektu, s obzirom da je USK jedan od suosnivača Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Zaista smo posebno ponosni na taj značajno poboljšani tretman pacijenata iz drugih kantona, koji dolaze na liječenje u Sarajevo – rekla je direktorica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović. 

Izetbegović je dodala i kako će sve članice SDA BiH danas u Bihaću učestvovati u Performansu “Srebrenički cvijet”, te na taj način skromno doprinijeti podsjećanju na žrtve Srebrenice, prenosi Hayat.ba.

Na večerašnjoj tribini “Znanje je naša snaga” u Cazinu posebno će biti akcentiran položaj žene u BiH, odnosno njen napredak uz čuvanje tradicionalnih i prihvatanje modernih vrijednosti.

– Asocija žena i Asocijacija “Fatma” SDA posebnu pažnju usmjerava upravo na to i nadam se da će to polarizirati i čelni ljudi stranke. Također, naš fokus je uvijek na očuvanju porodice i na tome posebno insistiramo na naši redovnim druženjima, tribinama i mostovima prijateljstva. Nastojimo se educirati, jer jednostvano žena mora biti izgrađena i obrazovana, kako bi bila identifikacija svojoj djeci i općenito budućim generacijama koje trebaju da nose prosperitet ove zemlje – naglasila je predsjednica Asocijacije “Fatma” SDA BiH Kenela Zuko. 

Članice SDA BiH prilikom ove posjete uručit će i vrijednu donaciju prehrambenih i higijenskih paketa za nekoliko stotina migranata i izbjeglica koji trenutno borave na lokaciji Vučjak, nedaleko od Bihaća.

Related posts