CIA nudi posao s platom od 161.900 dolara godišnje ako znate bosanski

Centralna obavještajna agencija (CIA), sa sjedištem u Washingtonu, objavila je oglas za radno mjesto instruktora za strane jezike, a uz ostale su im potrebni i oni sa odličnim poznavanjem bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika.

CIA traži ljude s odličnim poznavanjem navedenih jezika, a osim “mogućnosti da brane Sjedinjene Američke Države”, potencijalni zaposlenici odmah po zaposlenju dobijaju novčane bonuse do 35 hiljada dolara, zavisno o poznavanju jezika i funkciji koju će preuzeti.

Najprimamljivije radno mjesto je ono za instruktora za strane jezike u CIA, s platom do 161.900 dolara, bez raznih bonusa. Najniža plata za navedeno radno mjesto u Washingtonu je 56,805 dolara godišnje.

“CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obaveštajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu”, stoji u oglasu za posao.

Za one koje zanima operativniji rad, CIA traži kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorištavanje otvorenih izvora informacija, gdje je plata nešto niža.

“Kao oficir za iskorištavanje otvorenih izvora informacija (OSEO) za CIA, otkrivaćete, prikupljati i procjenjivati javno dostupne informacije, poznate pod imenom Open Source Intelligence (OSINT), u dinamičnom, sve širem digitalnom okruženju. OSINT obuhvata tradicionalne medije, akademske radove, geoprostorne podatke i tehnologiju, skupove podataka, društvene medije i igra važnu ulogu u svim aspektima rada Agencije”, navodi se u oglasu.

Related posts