Četvrti rang nogometa u BiH: Lipićari i Gromovi napravili sjajnu atmosferu u lokalnom derbiju

Posljednjih godina sve manje i manje smo svjedoci lijepih nogometnih priča s bh. terena, što zbog pada interesovanja za sam sport, tako i zbog loših uslova u kojima gledaoci jednostavno nemaju šta vidjeti.

Ipak, jedna lijepa sportska priča dolazi iz Zeničko-dobojskog kantona gdje su proteklog vikenda lokalne ekipe Novog Šehera i Vis Simm-Baua pred 1.000 gledalaca odigrale derbi, a konačni rezultat glasio je 2:2.

Susret je odigran u okviru 14. kola Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona, a već tradicionalno susret ova dva rivala privukao je veliki broj gledalaca koji su napravili fantastičnu atmosferu.

Rezultat je na kraju glasio 2:2, no u prvom planu svakako je bio spektakl koji su napravili domaći navijači Lipićari i gostujući Gromovi. Također, vrijedna pomena i pohvale svakako je i koreografija koju su napravili domaći navijači.

Atmosfera iz Maglaja samo je tračak nade u sivilu iz kojeg bh. nogomet već godinama ne može napraviti pomak prema naprijed, a više ovakvih utakmica znatno bi doprinijele popularizaciji sporta u BiH.

klix.ba

Related posts