Cazinjanin uhapšen zbog zlostavljanja maloljetnih kćerki: Nasilni otac ne smije prilaziti djevojčicama

Pripadnici Policijske stanice Cazin priveli su K. E. (59) zbog sumnje da je fizički i psihički zlostavljao dvije maloljetne kćerke od devet i 11 godina. Policiji ga je prijavila zaposlenica Centra za socijalni rad iz Cazina, kojoj se prethodno obratila majka djevojčica. Djevojčice su zbrinute s teškim psihičkim traumama.

Oduzeto oružje

– Tužilaštvo će utvrditi je li, zaista, bilo nasilja. Mi smo uradili sve što je u našoj nadležnosti. Mi odmah reagiramo, bilo da se pojavi samo sumnja da je došlo do nasilja – kazala nam je Amela Toromanović, direktorica Centra za socijalni rad Cazin.

Snežana Galić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, potvrdila nam je da je tokom istrage o ovom slučaju utvrđeno da K. E. u svojoj kući nelegalno drži vatreno oružje. Kod njega su pronašli pušku M-48, veću količinu municije i četiri ručne bombe.

Daljnju istragu preuzelo je Kantonalno tužilaštvo, a nasilnom ocu je, kako nam je potvrđeno, izrečena privremena mjera zabrane približavanja kćerkama. Muškarac K. E. osumnjičen je za krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Direktorica Centra za socijalni rad Cazin Amela Toromanović kaže da je povećan broj prijavljenih slučajeva poremećenih odnosa u porodici.

Najmanja sumnja

– Ovo nije prvi slučaj, može se reći da je povećan broj evidentiranih slučajeva nasilja u porodici kako u Krajini, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Razlog je to što se žrtve više odlučuju da prijave nasilje, ali nama se javljaju i komšije i prijatelji, koji, također, prijavljuju takve situacije. Na najmanju sumnju nasilja nad djecom obraćaju nam se i Dom zravlja i škole, s kojima imamo izuzetno dobru saradnju. Smatram, ipak, da još postoji znatno više neprijavljenih nego prijavljenih slučajeva – kazala nam je direktorica Toromanović.

Šokantni slučajevi

Krajinu je nedavno uznemirio slučaj nasilja koji se desio u Velikoj Kladuši, a za koji je javnost saznala kada je navidjelo izašao snimak na kojem se vidi kako majka nemilosrdno papučom udara petogodišnju kćerku. Majka je izgubila starateljstvo. Profesorica Prve srednje škole u Cazinu nedavno je, također, primijetila modrice na nogama 15-godišnje učenice. Nasilni otac je priveden i izrečene su mu mjere zabrane prilaska.

(Izvor: Avaz.ba)

Related posts