Bužim: Uhvaćena dva lica koja su opljačkala kladionicu

Dana 14.12.2017.godine oko 20,40 sati, policijskim službenicima Policijske stanice Bužim, prijavljeno je da su dva nepoznata maskirana lica, ušla u sportsku kladionicu „ BH Play“ te uz prijetnju hladnim oružjem – nožem od radnica kladionice, otuđili veću svotu novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici OKP PS Bužim, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca kao i pronalaska tragova koji potiču iz ovog krivičnog djela te došli do saznanja da su mogući počinioci lica Z.S. rođen 1993.godine i S.A.rođen 1996.godine. Na osnovu naredbe Općinskog suda Bosanska Krupa, izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice Z.S. i tom prilikom pronađeni su i izuzeti predemti koje su izvršioci koristili u izvršenju krivičnog djela: kuhinjski nož, kapuljača crne boje, marama sa prorezima za oči kao i ostali odjevni predmeti. Istražitelji su prilikom pretresa pronašli i platneni neseser u kom se nalazilo oko 480 KM a koji potiče iz krivičnog djela.

Nad licima Z.S i S.A. zavedena je kriminalistička obrada a nakon kompletiranja predmeta, protiv istih Kantonalnom tužilaštvu USK, bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 289 KZ F BiH „ Razbojništvo“.

Related posts