Buffon: Real Madrid je trenutno snažniji, a Ronaldo veličanstven

Golman Juventusa Gianluigi Buffon priznao je nakon meča sa Real Madridom da je Kraljevski klub u ovom trenutku snažniji, a da je Cristiano Ronaldo koji je postigao dva pogotka veličanstven.

Ova sezona bila je posljednja prilika da Buffon napokon podigne pehar Lige prvaka, ali nakon prve utakmice i poraza od Real Madrida rezultatom 3:0 čini se da će to biti jedan od rijetkih trofeja koje ovaj legendarni golman neće podići.

“Vidjeli smo ko je Ronaldo. Jednostavno, on je veličanstven i zajedno s Messijem čini nevjerovatne stvari. Oni su sposobni da odlučuju utakmice i donose trofeje svojim timovima pa ih zato svrstavamo među velikane kao što su Maradona i Pele”, kazao je Buffon.

Buffon je istakao da je razočaran zbog poraza i da ostaje žal, no priznao je da je Real Madrid trenutno snažniji od Juventusa.

“Greške se mogu desiti kada igrate protiv šampiona koji vam stvaraju veći pritisak nego inače. To je zato što se suočavate s najboljim i kada govorimo o nekome ko postiže više od 500 golova, onda nikako ne može biti slučajno. Razočaran sam, naravno, jer vjerovatno nećemo proći dalje. Ostaje žal, velika žal, ali u ovom trenutku Real Madrid je snažniji”, rekao je Buffon.

Revanš susret četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa igra se u sljedeću srijedu.

Related posts