Bosanski “Bonnie i Clyde” haraju, policija im ne može ništa

MUP Zeničko-dobojskog kantona traga za Alenom T. i Adrijanom S, osumnjičenima za veći broj provala i pljački porodičnih kuća na području Tešnja, saznaje EuroBlic.

O kakvim lopovima se radi govore i mnogobrojna upozorenja građana preko društvenih mreža, koji su osumnjičene već prozvali bosanski Bonnie i Clyde. Mještani Tešnja čija je imovina bila na meti lopova od policije traže da što prije pronađu osumnjičene i privedu ih pravdi.

Aldina Ahmić, portparol MUP Zeničko dobojskog kantona, objasnila je da se osumnjičeni terete za krivična djela protiv imovine.

Prema nezvaničnim informacijama, bosanski Bonnie i Clyde provaljuju u kuće čiji vlasnici žive i rade u inostranstvu.

U pozivu koji je upućen građanima putem društvenih mreža navodi se da ukoliko neko ima bilo kakve informacije o osumnjičenima to odmah prijavi policiji na dežurni broj 122 ili na broj Policijske stanice u Tešnju, kao nadležne stanice na čijem području su počinjena krivična djela.

– U posljednjem periodu njih dvoje su provalili u više kuća mještana koji žive i rade u inostranstvu pričinivši veliku materijalnu štetu – piše u upozorenju mještana Tešnja koje je upućeno javnosti preko društvenih mreža.

Related posts