Bosance i Hercegovce za vikend očekuje kišno vrijeme sa grmljavinom

Stanovnike Bosne i Hercegovine za vikend očekuje uglavnom kišno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Slično će biti i početkom naredne sedmice.

Prvi dan vikenda u Krajini i na zapadu Bosne očekuje nas pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje bit će sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 19 stepeni celzija, na jugu od 19 do 24, a dnevne na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 22 do 28, a u ostalim područjima od 28 do 33 stepeni celzija.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne i u večernjim satima u većem dijelu BiH. Jutarnje temperature bit će od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 21 do 28, a u ostatku zemlje od 27 do 33 stepeni celzija.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja očekuje nas i u ponedjeljak. Jutarnje temperature kretat će se od 12 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 31 stepeni celzija.

U utorak u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljusak je moguć na sjeveru Hercegovini tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature bit će od 12 do 18 stepeni celzija, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 23 do 30 stepeni celzija.

Related posts