Bivši načelnik DB-a otkriva tajne porodice Milošević: Mira ubjeđivala Slobu da mu je rođeni brat neprijatelj!

Za politička ubistva koja su se dešavala ona je stvarala atmosferu, a Slobi je čak branila da razgovara i viđa se s rođenim bratom Borom, jetrva je nokautirala usred Moskve evo i zašto…

Dušan Stupar, nekadašnji načelnik Službe državne bezbjednosti, otkrio je dosad malo poznate detalje iz života kontroverznog para.

Za politička ubistva koja su se dešavala ona je stvarala atmosferu, a Slobi je čak branila da razgovara i viđa se s rođenim bratom Borom. Mirjana je muža stalno ubjeđivala da mu je rođeni brat neprijatelj, te su se Sloba i Bora, koji su inače bili vrlo bliski, tajno sretali po beogradskim hotelima, priča Stupar.

Slobodan Milošević bio je jedan partijski aparatčik, koji nikada ne bi uspeo da nije bilo pedigrea Mire Marković.

U razgovoru otkrio je i zašto je Borina supruga Milanka nokautirala Miloševićevu ženu usred Moskve, ali i kako je izbjegao smrtnu presudu koju mu je izrekla bivša prva dama Srbije.

Da li je Milošević poslušao ženino naređenje i nije se viđao s bratom?

– Što se tiče posjećivanja, jeste. Bora nije smio kod Slobe niti je ovaj mogao kod njega. Kad Bora dođe u Beograd, njih dvojica su se tajno viđala u hotelu “Slavija”.

Da li je Mira saznala za te susrete?

Vjerovatno. Bila je sklona tome, imala je paralelnu strukturu, pravila je svoj blok, kao što je pravila JUL. Jedan od njihovih prijatelja, koji je bio kod njih u kući, Veljko Ćurčić, koji je sa Slobom radio u banci, a koji je postao intimus i sa Mirom, čak je imao ključ od njihove kuće, jednom se zatekao u domu Miloševića kada su njih dvoje pričali o meni i Bori. Kaže, sjedi on sa Mirom, kad dolazi Sloba, umoran, odmah se penje u sobu, a dobacuje Miri: “Omasovljavaš ovaj tvoj JUL. Čuo sam da je Stupar Dušan pristupio JUL.” Na to mu Mira odgovara: “U JUL ne može ako može da se druži sa tvojim bratom i u Moskvi juri kurve i kocka se.” Mislila je da je Bora nedostojan da bude brat predsjednika.

To što je rekla za Boru, da li je to bila istina?

– Ne! Mi jesmo malo kockali, ali ženske nismo jurili. On je čovjek bio šećeraš, teško bolestan. To mu nije padalo na pamet. Ali je ona to stalno tako govorila. Bora i ja smo bili pravi prijatelji, bili smo nerazdvojni.

Kako je onda Bora postao ambasador u Rusiji, to nije moglo bez Slobinog odobrenja?

– Mira to Miloševiću nikako nije mogla da oprosti. Je*ala mu je majku, ali se Sloba pravdao da su to Rusi tražili.

Jesu li to stvarno tražili?

– Bora je imao dobre odnose sa Rusima. On je istovremeno bio ambasador i predstavnik našeg DB u Rusiji. Kad je umro Bora, na sahrani, u crnogorskim brdima, u božjoj materi gdje su rođeni, snijeg pao preko dva metra visine, sirotinja Crnogorci se okupili, a među njima tri grupe ruskih oficira, svi visoki sa šapkama. Poslali su delegacije vojske, ministarstva spoljnih poslova i ratnih veterana sa vijencima. Na sahrani je mitropolit Amfilohije držao govor. Izvinjavao se mrtvom Slobodanu što mu nije dao dovoljno podrške dok je bio živ.

Zar Bora nije pomogao Miri kad je pobjegla za Rusiju?

– On i nije znao da je pobjegla. Pretpostavljam da su to sve Karići uradili. Jedino što je tražila od Bore jeste da joj nađe broj da ne mogu da joj slušaju razgovore ni naši ni Rusi. Dao joj je telefon svoje žene, a onda je stigao račun. Mira nije htjela da plati, svađala se sa Borom, prenosi Kurir.

Related posts