Bilić dobio otkaz na klupi WBA!

“WBA i Slaven Bilić danas su prekinuli saradnju. Pomoćni treneri Dean Računica, Danilo Butorović i Julian Dicks također su napustili klub. Hvala Slavenu i njegovom stručnom štabu na svemu što su napravili da klub prošle sezone izbori Premierligu i želimo im sve najbolje u budućnosti”, objavio je WBA.

Bilićeva ekipa ove sezone je ušla u Premierligu kao drugoplasirana ekipa Championshipa i bivši hrvatski trener je između sezona tražio novac za pojačanja od čelnika kluba kako bi imao što konkurentnije igrače za najjaču ligu svijeta. Međutim, dobio je samo 40 miliona eura.

Bilić je više puta tražio sastanak s izaslanicima Laija Guochuana, superbogatog gazde kluba, ali kineski biznismen težak 2,8 milijardi funti nije mu za pojačanja želio dati više od 35 miliona funti. Za taj novac je WBA doveo trojicu igrača i Bilić je još u oktobru javno prozivao upravu zbog klupske transfer politike.

Jedinu pobjedu ove sezone Bilić je ostvario protiv Sheffielda, kluba koji je uvjerljivo posljednji na tablici. WBA je prvi do Sheffielda s jednom pobjedom i sedam bodova.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts