Bila 42 godine u vezi s milionerom, pa se začudila kome je ostavio bogatstvo

Joan Thompson (79) iz Pembrokeshirea u Walesu ostala je u šoku kada je čula kome je muškarac, s kojim je u vezi provela 42 godine, ostavio svu svoju imovinu.

Nakon smrti Wynforda Hodgea, koji je lani preminuo u 94. godini, Joan se nadala kako će joj pripasti nešto od njegovog 1,5 miliona funti vrijednog imanja koje je posjedovao s obzirom na to da je s njim provela više od polovice svoga života.

Pravi šok je doživjela kada je čula za njegovu oporuku u kojoj je on napisao kako cijelo svoje bogatstvo ostavlja paru koji je živio na njegovom imanju jer su ”posljednjih nekoliko godina njegova života bili dobri prema njemu”, piše Daily Mail.
Starac je u oporuci napisao kako je njegova partnerica ”finansijski potkovana” te da je cijeli život vodila vlastite finansije i da joj njegov novac ne treba.

No 79-godišnjakinja imala je ušteđeno tek 2500 funti, što joj nije dovoljno za život, pa je nepravdu ispravio sudac Milwyn Jarman koji je zaključio kako je Hodge pogriješio.

Zbog toga je presudio u korist Joan Thompson te joj je dodijelio 225.000 funti vrijednu kolibu te 190.000 funti gotovine kojom će obnoviti nekretninu koju je dobila, ali i dostojno živjeti ostatak života.

Prije smrti Hodge je napravio čak deset oporuka, a na samrti je svojoj partnerici rekao da se ne brine ”jer će biti dobro zbrinuta”.

No, u posljednjoj oporuci ipak se predomislio pa je cijelo svoje bogatstvo ostavio Karli Evans i Agonu Berishi koji su živjeli sa svoje dvoje djece u iznajmljenoj kući na njegovom imanju te su mu povremeno pomagali.

No sudac je to smatrao nepravednim jer je Joan Thompson provela više od 40 godina života s preminulim 94-godišnjakom te se brinula o njegovoj majci, imanju, kao i o njemu samome, pa joj je dodijelio dio njegova bogatstva.

Related posts