Bihać: Značajna ulaganja u Poslovnu zonu Kamenica

U razvoj i modernizaciju Poslovne zone Kamenica, nadomak Bihaća, u narednom periodu biće uloženo 750.000 maraka, potvrdile su ovdašnje gradske vlasti.

Prema riječima Nijaza Lipovače, pomoćnika gradonačelnika Bihaća, ova sredstva osigurala je lokalna administracija uz pomoć federalnih i kantonalnih vlasti.

“Ministarstvo razvoja i poduzetništva FBiH osiguralo je u ove svrhe 250.000 maraka, a isto toliko i Vlada USK. Također, i gradske vlasti će participirati sa istim iznosom sredstava i sve će biti uloženo u izgradnju saobraćajnica i kanalizacionog sistema unutar poslovne zone”, istakao je Lipovača.

Prema njegovim riječima, razvoj ove poslovne zone jedan je od prioriteta gradskih vlasti, a na ovom lokalitetu već egzistira 15 proizvodnih subjekata.

“Trenutno imamo obezbijeđeno još 11 građevinskih parcela za nove investitore i njih nudimo po veoma povoljnim uslovima. U narednom periodu očekujemo otvaranje novih proizvodnih pogona i širenje poslovne zone, budući da se radi o zemljištu koje je u vlasništvu grada. Prioritet je da se izgradi osnovna infrastruktura kako bi se ovaj prostor učinio atraktivnim za potencijalne ulagače”, istakao je Lipovača.

On je dodao kako će gradske vlasti uskoro organizirati poslovnu konferenciju kako bi investitorima predstavile sve planove vezane za razvoj ove poslovne zone.

nezavisne.com

Related posts