Bihać: Roditelji učenika Gimnazije sve više se žale na bullying tatinih sinova i kćeri

Nekoliko roditelja učenika koji pohađaju Gimnaziju Bihać, javilo se našem novinaru sa molbom da napiše članak upozorenja o vršnjačkom nasilju koje postaje sve učestalije među učenicima starijih razreda ove škole.

Naime, radi se o bullying tzv. tatinih sinova ili u prijevodu: dijece roditelja koji obnašaju neke administrativne funkcije u izvršnoj, zakonodavnoj i drugoj vrsti vlasti, pa čak i roditeljima koji su uposlenici u obrazovnom sistemu Unsko-sanskog kantona.

Ovakva djeca, kažu ogorčeni roditelji, ili su nevaspitana ili su razmažena, zbog čega konstantno vrše bullying nad učenicima tzv. “nižeg ranga” što se u državnom obrazovnom sistemu nikako ne bi trebalo dešavati.

Dakle, roditelji su ogorčeni i na ovaj način žele skrenuti pažnju na ovaj problem dok je još vrijeme i dok nije uzeo maha.

Gimnazija Bihać je oduvijek bila poznata kao škola koju su pohađali kulturni, inteligentni i odgojeni učenici koji su bili napredniji od onih u drugim školama. Stoga menadžment škole ne bi trebao da toleriše ovakva ponašanja, koja treba čim prije rješavati.

cazin.net

Related posts