Otac u Bihaću pištoljem rastjerao narkomane u kući, pa pretukao kćerku

Dana 03.03.2018.godine, oko 02.00 sati, Policijskoj stanici Bihać, obratio se T.A. rođen 1997. godine, koji je prijavio da se nalazio u kući koju koristi Đ.K rođen 1997.godine, zajedno sa B.N rođena 1999. godine, te da je u kuću ušao B.N. rođen 1961. godine ( otac od B.N.), i po ulasku u kuću isti je izvadio vatreno oružje iz kojeg je ispalio dva hitca.

Na lice mjesta upućena je policijska patrola, gdje ispred kuće zatiče prijavitelja T.A.(1997) dok je unutar kuće zatečena B.N.(1999) sa vidnim povredama u predjelu glave koje joj je nanio njen otac B.N. (1961), dok se lice Đ.K.( 1997) nakon pucnjave udaljio u nepoznatom pravcu.

Uviđajnim radnjama utvrđeno je da su se lica B.N., T.A. i Đ.K. nalazili u kući gdje su konzumirali opojnu drugu prije nego što je došao u kuću B.N. te ispalio hitce iz vatrenog oružja –pištolja, nakon čega je nanio lakše tjelesne povrede svojoj kćerki a pištolj odbacio u susjedno dvorište.

Operativnim radom na terenu policijski službenici pronašli su i lišili slobode lice Đ.K. (1997) a u toku istrage došlo se do saznanja da isti u kući koju koristi posjeduje veću količinu narkotičkih sredstava. Po naredbi Suda izvršen je i pretres prostorija koje koristi Đ.K. gdje je prilikom pretresa pronađena i izuzeta veća količina bijelog praha koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać, nad svim gore navedenim licima su zaveli krimnalističku obradu.

Protiv lica B.N.(1961) Kantonalnom tužilaštvu USK-a biti će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 323 KZ F FiH „ Izazivanje opće opasnosti“ i krivičnom djelu iz člana 173 KZ F BiH „ Laka tjelesna ozljeda“.

Lice Đ.K.(1997) nakon završene kriminalističke obrade je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 238 KZ F BiH „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ predan na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

Related posts