BIHAĆ: GRADSKO VIJEĆE O STANJU U SPORTU

Kako je ranije najavljeno, danas je u Bihaću održana vanredna tematska sjednica Gradskoga vijeća koja je bila posvećena stanju u sportu. Iako se očekivalo da će se raspravljati o uzrocima teškog stanja u kojem se nalazi sport u gradu Bihaću i ponuditi neka rješenja, rasprava je otišla je u krivom smjeru.

Naime, značajan broj vjećnika svoju raspravu usmjerio je na to gdje je i kako Gradski sportski savez u protekle četiri godine trošio budžetska sredstva. Puno se toga na današnjoj sjednici reklo, ali o suštni problema koji se tiču teme, malo je kazano.

Da je sport u Bihaću u dubokoj krizi već je svima jasno. Šta su uzroci malo ko pita, a da ga je u ovakvo stanje dovela politika, slažu se samo istinski sportisti. Da bi se izišlo iz ovog stanja treba poduzeto određena sistemska rješenja, smatra savjetnik gradonačelnika za sport Hasan Hromadžić.

Da će ovo biti teže uraditi nego što se misli, pokazao je i sami tok današnje rasprave. Više sati se raspravljalo o milionskim iznosima koje je u protekle četiri godine potrošio Gradski sportski savez .I baš kao u sportu, dok su jedni sa svojim argumentima napadali i optuživali da je Sportski savez netransparentno trošio sredstva, drugi su svojim argumentima pobijali te optužbe i stali u odbranu saveza.

Dosta pitanja i kritika vijećici su uputili i na način na koji je Sportski savez dodjeljivao značajna sredstva određenim sportskim klubovima.

Iako je svoje odsustvo sa današnje sjednice gradonačelnik Šuhret Fazić opravdao ranije preuzetim obavezama, znatan broj vjećnika taj odgovor nije zadovoljio.

I baš kako većina kaže, oni koji se nađu o nekoj krizi kažu da je svaka kriza i određena šansa, onda se može nadati i očekivati da će vizija sporta u gradu Bihaću u budućnosti biti svjetlija.

rtvusk

Related posts