BiH se priprema za doček Nove godine: Najskrominiji doček Nove godine u Bihaću!

Zanimljiv doček po prvi put posljednjih godina bit će organiziran i na olimpijskoj ljepotici Jahorini, u Mostaru velika proslava nakon decenije…

Bosanci i Hercegovci tradicionalno većinom Novu godinu dočekuju kod kuće sa najbližima, a oni malo hrabriji odlučuju se na “fešte na otvorenom” koje se već pripremaju u većim gradovima naše zemlje.

Do najluđe noći ostalo je nešto manje od dva mjeseca, pa nadležne gradske strukture uveliko rade na organizaciji novogodišnjih proslava većinom na gradskim trgovima.

Doček na otvorenom planiran je i u glavnom gradu BiH, a slavit će se čak tri dana (30. i 31.12, te 1.1.).

Kako smo saznali od izvora bliskih menadžmentu Zdravka Čolića, ova velika muzička zvijezda definitivno bi trebala zabavljati Sarajlije za Novu godinu.

Prema našim informacijama, 30. decembra u Sarajevu nastupit će nekoliko mladih sarajevskih bendova, a dio programa pripremit će i Muzička akademija u Sarajevu, dok bi 1. januara Sarajlije i brojne turiste trebao zabavljati Zdravko Čolić

Odličan novogodišnji program u trajanju od tri dana imat će i Banjalučani. Naime, popularna muzička imena nastupit će u gradu na Vrbasu 30. i 31. decembra, te 1. januara. Sergej Ćetković i Ivana Peters nastupit će 30. decembra, za Novu godinu Nikola Rokvić, Lukijan Ivanović i “Lexington bend”, a prvi dan u 2018. godini rezerviran je za Tonija Cetinskog i Dženana Lončarevića. Za ovaj trodnevni muzički događaj, kako saznajemo od izvora bliskih organizatorima, trebalo je obezbijediti budžet od skoro 300.000 KM, a dobar dio sredstava, prema našim informacijama, obezbijedile su kompanije m:tel i Banjalučka pivara, koje su finansirale kompletne troškove za prvi, odnosno drugi dan.

Zanimljiv doček po prvi put posljednjih godina bit će organiziran i na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Posjetioce će zabavljati Željko Joksimović. Naravno, Olimpijskom centru Jahorina, podršku u organizaciji koncerta ove zvijezde, pružile su nadležne institucije i sponzori, jer nije bilo lako obezbijediti minimalan budžet od oko 100.000 eura.

Mnogo skromnije će biti proslave u ostalim gradovima kao što su Mostar, Zenica, Tuzla, Bihać, Goražde…

Related posts