Bičakčić iz drugog ugla: Zanima me moda, slušam sve, ali Enes Begović je broj jedan

Ermin Bičakčić na pripreme fudbalske A reprezentacije BiH uvijek stiže raspoložen, spreman da ozbiljno radi i da na terenu ispuni sve ono što se od njega traži.

Fudbaler Hoffenheima spada u red onih Zmajeva koji ove sezone nisu odigrali previše utakmica. Za službenu stranicu N/FSBiH govori o upravo završenoj sezoni u Bundesligi, utakmici sa Grčkom, ali i muzici koju sluša, interesovanjima, te kako izgleda njegov dan bez fudbala.

– Mislim da smo odradili dobar posao, a kruna je svakako plasman u kvalifikacije Lige prvaka što nam je i bio cilj. Za klub i mene lično to je veliki uspjeh. Mogao sam imati veću minutažu, ali generalno sam zadovoljan – kazao je Bičakčić.

Raduje se susretuprotiv Grčke i ponudio recept kako se suprotstaviti nekadašnjimprvacima Evrope.

– Uvijek se radujem vidjeti saigrače u reprezentaciji. To je kao susret sa članovima familije. Ne bih rekao da nam je utakmica sa Grčkom najvažnija, jer će i sve nakon nje biti isto tako važne. Mislim da će nam iskustvo iz Grčke puno značiti u ovom revanšu u koji trebamo ući hladne glave, ali sa velikom željom da ih pobijedimo i napravimo korak bliže plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Od njihovih igrača, ne bih nikoga posebno isticao, dobri su kao kolektiv, poznat nam je njihov kvalitet, ali smatram da smo bolja ekipa i da ćem to dokazati u petak u Zenici. Svjesni smo da nam niko ništa neće pokloniti, ali uopšte ne sumnjam da možemo ostvariti dobar rezultat – naglasio je Bičakčić.

Bičakčić je otkrio i šta ga najviše zanima van fudbalskih terena.

– Fudbal počinje kao igra, zadovoljstvo, a onda postaje profesija, ali profesija koju voliš. Međutim, kad ne treniram volim da se udaljim od lopte i sporta uopšte. Zanima me moda, volim Karla Lagerfelda. Fascinira me kako svoje vizije i kreativnost izražava kroz modu. On je za mene top dizajner i volim način na koji radi – otkrio je Bičakčić, koji na pripreme dolazi sa nekim interesantnim modnim detaljima:

– Moj stilo dijevanja? Jednostavno, ono što mi se sviđa to i oblačim. Nije to želja za isticanjem i estravagancijom. Ne volim ni eksentičnost već imam neke svoje zamisli, kombinacije koje smišljam i nosim, bez obzira šta ko kaže.

Defanzivac Zmajeva odgovorio jei na pitanja da li bi se okušao u manekenskim vodama, koju muziku sluša i šta čita.

– Ne bih bio maneken. Za sada se, ipak, držim fudbala, mada ne znači da možda jednog dana ne napravim neki svoj modni brend. Slušam sve redom, od američkih repera pa do naše muzike. To zavisi od okolnosti i raspoloženja. Ako bih trebao izabrati svog favorita kad govorimo o našoj muzici onda je to Enes Begović. Znam da ima mnogo dobrih pjevača, ali za mene je Enes uvijek broj jedan. Ne mogu baš reći da puno čitam, nekako nemam vremena, a zanimaju me i druge stvari, kao što sam već rekao, moda prije svega. Jedino što ponekad sa društvom odem u kino ili izađemo negdje na večeru, eventualno diskoteku. To nije često jer igramo puno utakmica, svakodnevno se trenira tako da moraš uvijek biti spreman – otkrio je Bičakčić.

Related posts