Bh. kadeti savladali Dansku i plasirali se na Evropsko prvenstvo!

Mladi bh. fudbaleri su na stadionu Thermen u austrijskom Bad Waltersdorfu porazili odgovarajuću selekciju Danske s minimalnih 1:0, te elitne kvalifikacije okončali na prvom mjestu sa šest bodova.

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, da bi u 67. minuti naš tim došao do prednosti. Golmana Danske Sondergaarda je matirao Mehić, a to je, ispostavit će se, bio ujedno i jedini gol na utakmici.

BiH je na ruku išao i rezultat iz meča između Austrije i Francuske (0:0). Trikolori nisu uspjeli opravdati ulogu favorita i savladati otpisane Austrijance, pa je minimalna pobjeda bila sasvim dovoljna da se kvalifikacije završe na prvom mjestu.

Ovo je još jedan veliki rezultat za ovu reprezentaciju, koja je imala priliku sudjelovati i na prethodna dva Evropska prvenstva. Sve u svemu, možemo biti sretni zbog rezultata koji prave ovi mladići i očigledno je da se ne moramo brinuti za budućnost našeg fudbala.

Kvalifikacije za EP:

BiH – Danska 1:0

BiH: Luka Kačavenda, Elvir Muminović, Dino Islamović, Dragan Matković, Robert Voloder, Edin Mujić (41. Denil Badžak), Alen Mehić (78. Armin Šarić), Ajdin Hasić, Farid Bačevac, Vedad Radonja, Elmin Herić (59. Tarik Baltić). Selektor: Zoran Erbez.

Danska: Andreas Sondergaard, Mathias Ross Jensen, Thomas Albert Christiansen, Christoffer Rafn Petersen, Oliver Marc Rose-Villadsen (64. Gustav Tang Isaksen), Muamer Brajanac, Nikolas Langberg Dyhr, Oliver Tolboll Rimmen (61. Gustav Busch Trend Mogensen), Morten Frendrup, Jacob Steen V Christensen, Thomas Gundelund Nielsen. Selektor: Michael Pedersen.

sportsport.ba

Related posts