Banjalučki biskup boravio u Bihaću

četvrtak, 23. kolovoza biskup banjolučki Franjo Komarica, u pratnji svoga vikara za Katoličke škole mons. Ivice Božinovića i novoimenovanog ravnatelja KŠC „Ivan Pavao II.“ u Bihaću vlč. Borisa Ljevaka boravio je u Bihaću. U KŠC „Ivan Pavao II.“ se najprije susreo sa svim djelatnicima Centra.

Predstavio im je dvojicu svojih suradnika kao nove najodgovornije ljude za rad svih škola i institucija pri KŠC „Ivan Pavo II.“ u Bihaću.

Odao je priznanje i zahvalnost dosadašnjem vrlo zaslužnom ravnatelju Centra dr. don Slavi Grgiću koji je od samog utemeljenja Centra 2006. godine Centar sa svim školama i institucijama gradio i vodio. Zamolio je sve djelatnike da savjesno i odgovorno surađuju s novim ravnateljem te s novoimenovanim direktorima medicinske i osnovne škole.

Osim s djelatnicima, biskup je sa svojim suradnicima imao odvojene radne susrete s članovima školskog odbora, te s roditeljima učenika koji su se okupili u velikom broju.

Biskup je saslušao njihovo razmišljanje o radu i statusu školā KŠC „Ivan Pavao II.“ kao i o poteškoćama, poglavito financijske naravi s kojima se susreću. Izvijestio ih je i o svojim naporima da osigura potrebna financijska sredstva za nesmetan rad školā i drugih ustanova Centra, pri čemu se – i onako siromašna Banjolučka biskupija – morala mnogo zadužiti.

Najavio je i mogućnost uvođenja školarine za učenike, ako nadležne županijske vlasti i dalje nastave s praksom da ne plaćaju djelatnike Srednje medicinske škole.

Biskup se zajedno sa svojim suradnicima i direktorima školā susreo i s premijerom Unsko-sanske županije Huseinom Rošićem i njegovim bliskim suradnicima.

Predstavio im je nove odgovorne ljude u KŠC „Ivan Pavao II.“ u Bihaću i zamolio ga da konačno prepozna konstruktivno djelovanje školā pri KŠC „Ivan Pavao II.“ i financijski takvo djelovanje podrži. Premijer je obećao da će iznaći način kako bi se financijski pomoglo nesmetanom radu i Osnovne i Srednje medicinske škole, koje zajedno u narednoj školskoj godini imaju oko 450 učenika.

Biskup Komarica je zahvalio premijeru za dano obećanje i obećao da će ga posjetiti idućeg tjedna 30. kolovoza, pred početak nove školske godine.

vecernji.ba

Related posts