Audrey Hepburn nikada nije bila na dijeti a za doručak je jela tost i pekmez

Imati holivudsku liniju jednostavnije je nego što mislite. Jedna od najljepših holivudskih glumica Audrey Hepburn najpoznatija po filmu “Doručak kod Tiffanyja” i 26 godina nakon smrti jedna je od ikona stila.

Ona je prva koja je popularizirala malu crnu haljinu. Ova glumica bila je visoka 170 cm, a imala je pedesetak kilograma, a ono što je interesantno jeste da Audrey nikada nije držala dijetu, piše Reader's Digest.

Iako mnogi vjeruju da je glumica imala neki poremećaj ishrane ni to nije tačno, zapravo njena tajna bila je u zdravom načinu života.

U intervjuu za People njen sin Luca Dotti je potvrdio da je tajna njenog dugog života i vitke figure to što nikada nije bila ni na kakvoj dijeti.

“Mama je obožavala talijansku hranu i pastu. I jela je pomalo od svega, ali više je jela žitarica od mesa”, rekao je Luca.

Njen partner Robert Wolders s kojim je glumica živjela 13 godina otkrio je neke njene prehrambene navike.

“Audrey je za doručak jela tost i pekmez, za ručak teletinu, piletinu ili tjesteninu, a za večeru bi često jela supu od povrća i mesa. Nakon večere pojela bi nekoliko kockica crne čokolade i popila malo viskija”, rekao je Robert.

Također, Audrey je vježbala ali ništa pretjerano. Robert je kazao kako jeglumica jako voljela šetati te da ju u šetnji često nije mogao ispratiti.

Njen režim vježbanja uvijek je bio uravnotežen i lako izvodljiv, a osim toga imala je i brz metabolizam.

Related posts