Audi Q5 55 TFSIe prvi je produkcijski hibridni model koji ABT nudi u dorađenom izdanju

ABT-ova kreacija na temu Audijevog “plug in” hibridnog SUV-a Q5 vozaču nudi 425 KS i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta.

U njemačkoj tuning kompaniji ABT već su pokazali raskošan potencijal hibridne pogonske grupe kada su, onako za svoju dušu, napravili jedinstven Audi RS6 Avant čiji turbobenzinski motor potpomognut strujom nudi više od 1.000 KS.

Ovaj put predstavili su hibridni automobil koji se može kupiti, a za osnovicu dorade koristili su Audijev elektrificiran SUV Q5 55 TFSIe čiji turbobenzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom u standardnom izdanju nudi 367 KS i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta.

U Kemptenu ne spominju koliko su poboljšali performanse Audijevog hibridnog SUV-a koji razvija 239 km/h i od 0 do 100 km/h stiže za 5,3 sekunde, ali su adekvatnim “masiranjem” dvolitarskog turbobenzinca najveću kombinovanu snagu podigli na 425 KS. Vrijednost najvećeg obrtnog momenta sada iznosi 550 Nm, a sve zajedno definitivno će prijati i ovom automobilu koji poput ostalih hibrida pati zbog viška kilograma.

Sličan posao ABT nudi i vlasnicima slabije hibridne verzije istog modela koja se krije iza oznake Q5 50 TFSIe, a promjene na oba modela uključuju i novi komplet 20-inčnih aluminijskih felgi u više mogućih kombinacija završne obrade.

Izvor: Klix.ba

Related posts