Anonimna prijava MUP-u, dug prema igračima 70,000 KM, gašenje NK Jedinstvo neizbježno!

U ovim trenucima završena je vanredna konferencija za medije u NK Jedinstvu. Situacija u klubu je izuzetno teška, prema riječima rukovodstva najteža do sada.

Anonimna prijava protiv uprave Kluba, stigla je u kantonalni MUP. Jedinstvo je prijavljeno za nelegalnan utrošak sredstava. Isplaćene su plaće igračima u gotovini. Izjavu o ovim radnjama dao je Abid Topić, predsjednik Kluba, dok su službeni organi proveli istragu.

Teška situacija, najteža do sada, ističu u upravi Jedinstva. Najavljeni su i protesti za narednu srijedu u 12,00 sati. Ako to ne uspije, Jedinstvo se gasi!

“39 000KM je do sada uplaćeno od Grada, što je utrošeno u ranija dugovanja. Jedinstvo i dalje posluje u minusu. Igrači i dalje rade i igraju besplatno. Klub je u najtežoj situaciji do sada i vrlo je vjerovatno gašenje. Fantastični rezultati nisu nikakav garant za opstanak jer očito niko ne želi pomoći Klubu. Vlast, općina i Vlada USK neće ili ne može da pomogne Klubu…Sportski savezi neće da pomognu Jedinstvo, hodaju po kafama i kritikuju upravu Jedinstva, a niko neće ni da posjeti Jedinstvo, kamoli da pomogne.” istaknuto je na konferenciji

Ovom prilikom iz uprave su još jednom pozvali gradske vijećnike i poslanike u Skupštini USK, ali i novinare, da zajedničkim snagama pomognu oporavak Jedinstva

“Mi ćemo završiti ovo kolo, a dalje nema više mogućnosti. Dok je bilo novaca u Jedinstvu svi su bili uz Jedinstvo, sada se sve okrenulo. Svi su napustili Jedinstvo, više nikog Jedinstvo ne zanima Igrači mogu još, ali ne dugo. Svi i dalje igraju bez novaca, Jedinstvo se i dalje zadužuje… Polako dolazi i vrijeme kad ce igrači napustiti Jedinstvo. Vjeruju upravi, ali postaju svjesni da više nema spasa” istakao je predsjednik Abid Topić

Ukupni dug prema igračima, u ovom trenutku iznosi 70,000 KM. Ovom prilikom uprava se zahvalila Bihaćkoj pivovari, te demantovala gradske priče i glasine. Bihaćka pivovara je u ovom trenutku najveći donator Kluba i da nije nje, već bi se ugasili davno, kazao je Topić.

On ističe i skepsu u vezi rada Tužilaštva i Suda, jer je revizija u Jedinstvi davno završena, a sve i dalje stoji u mjestu.

/uskinfo.ba

Related posts