Alma od naninog stana napravila “švalersko gnijezdo” i zarađuje silan novac

Dosta dobro, kako kažu vlasnici ovakvih soba i stanova, ide iznajmljivanje objekta na nekoliko sati mladim ljubavnim parovima, djevojkama i mladićima, te navode da im je to najisplativije i da mjesečno mogu zaraditi i do 2.000 KM, piše “Dnevni avaz“.

U cijenu iznajmljivanja uračunati su i centralno grijanje, upotreba klima-uređaja, korištenje posteljine i peškira, kao i interneta.

– Na nekoliko sati sobe unajmljuju mladi, dok na noć ili dvije sobu traže stranci, jer im je dosta povoljnija cijena nego u hotelima. Na nekoliko sati iznajmljujem sobu s kupatilom za 25 maraka, dok je noć 40 KM. Ako neko hoće cijeli stan, a ima pratnju, onda je cijena 70 KM. Nekad imamo toliko poziva mladih, koji su mi najčešće mušterije, da imam čak deset soba, mogao bih ih izdati u roku od pet minuta – kaže jedan vlasnik stana, koji zadovoljno trlja ruke svaki dan.

Da je na ovom načinu rentanja zarada vrlo laka, potvrdila nam je 25-godišnja Alma V., koja je od nane naslijedila stan, a dnevna i čista zarada joj je i do 100 KM.

– Skoro svakog dana ima nekoga u stanu, tako da u zbiru mjesečno mogu zaraditi 2.000 KM, nekad i više. Imala sam slučaj da su mi djevojka i momak u sedmici dva puta dolazili. Najvažnije je da je zagarantirana privatnost. U stanu od 60 kvadrata dozvoljeno je koristiti kuhinju, kupatilo, balkon… Imam prijatelja koji iznajmljuje samo sobu, i kod njega je svaki dan puno kao i kod mene – kaže ona.

Related posts