ALI BUKVALNO: Radončić završio na aparatima!

Lider SBB-a, Fahrudin Radončić, nije se pojavio u javnosti nakon izbora 7. oktobra na kojim su i on i njegova stranka prošli kao bos po trnju. Radončić je osvojio čak četiri puta manje glasova nego prije četiri godine, što je vjerovatno najveći pad nekog političara u poslijeratnoj BiH.

Očajan izborni rezultat ozbiljno je uzdrmao utemeljitelja koji je jučer, kako doznaje „Slobodna Bosna“, veći dio dana proveo u privatnoj ordinaciji svog prijatelja i partijskog kolege, kardiohirurga, Mirsada Kacile, koja je smještena u zgradi Opće bolnice „Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.

Nekoliko mjeseci pred izbore, Radončić je imao ozbiljne probeme sa srcem, pa je u jednom trenutku razmišljao da se uopće ne kandidira na izborima te da u bitku za Predsjedništvo BiH pošalje Adisu Omerbegović-Arapović.

Dopredsjednica Saveza za bolju budućnost, Adisa Omerbegović-Arapović gostovala je sredinom maja u Dnevniku TV1 i kazala kako postoji mogućnost njene kandidature za Predsjedništvo BiH. Kazala je kako je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izrazio spremnost da je predloži na tu funkciju.

“Dakle, ako dođe do odluke na organima stranke da je vrijeme da žena, Bošnjakinja uđe u Predsjedništvo, to je mogućnost. Ali, u isto vrijeme mi nemamo razlog da kažemo da li je to predsjednik Radončić ili bilo ko drugi u ovom trenutku jer jednostavno imamo možda taj luksuz. Sve ostale stranke se u ovom trenutku lome na ovom pitanju”, kazala je ona.

Nekoliko dana kasnije, lider SBB-a nije se pojavio na pregovorima u rezidenciji američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack o promjenama izbornog zakonodavstva, a njegov izostanak (bez ikakvog obrazloženja!) s tako važnih pregovora, pokrenuo je brojne špekulacije o razlozima Radončićevog upadljivog „nestanka“ s političke scene.

Upućeni su tvrdili da je lider SBB-a i tada imao izvjesnih zdravstvenih problema sa srcem zbog kojih je i jučer boravio kod doktora Kacile.

Navodno je riječ o srčanoj aritmiji, zbog čega je Radončić još prije desetak godina tražio pomoć doktora Kacile.

Inače, ljudi koji bolje poznaju Radončića tvrde da on pretjerano brine o tome da će se razboljeti, da vidi simptome obično vrlo ozbiljnih bolesti tamo gdje ih zaparavo i nema. Kada pročita ili čuje nešto o nekoj bolesti, vrlo brzo “iskusi” najčešće fantomske simptome iste bolesti. Sklon je preispitivanju svog tjelesnog zdravlja čak i onda kada nema nikakvih upozoravajućih znakova, a njegove posjete ljekaru najčešće se završe urednim nalazom.

No, u konkretnom slučaju sa srčanom aritmijom, ne radi se o umišljenoj bolesti. Naime, identične probleme sa srcem imala je i Radončićeva majka.

Related posts