Aldin Mahmutović, član Karate kluba Bihać, sportista grada Bihaća za 2017. godinu

U sali Kulturnog centra u Bihaću sinoć je održana tradicionalna manifestacija izbora sportaša grada Bihaća. U prisustvu velikog broja sportskih radnika Bihaća, pehar za sportaša Bihaća u 2017.godini, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, uručio je bratu Aldina Mahmutovića, člana KK”BIHAĆ” za osvojeno 2. mjesto na Svjetskom kupu u Umagu u kategoriji – 84kg borbe. Pored titule sportaša godine, Aldin je ponio i titulu najboljeg seniora, dok je titulu najbolje seniorke ponijela Sara Rizvić, članica SPC“VIRUS“Bihać – za osvojeno 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u show dance.

“Rezultati i medalje koje su osvojili večeras nagrađeni sportisti, treneri i sportski radnici potvrda su da je Bihać grad sporta i da ima odlične sportske klubove i sportiste koji osvajaju velike madalje u kontinuitetu. To je potvrda uspješnog rada trenera i velikog odricanja sportista i upućujem iskrene čestitke svim dobitnicima nagrada i svima nama želim puno sportskih uspjeha u ovoj 2018. godini. A u ovoj godini Grad Bihać nastaviti će podržavati naše sportske klubove i izgradnju nove sportske infrastrukture s ciljem boljih uslova za rad sportista i rekreativaca “ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Najuspješniji junior u prošloj godini je Dino Duratbegović, član BBK“DAJ KRUG“ Bihać, za osvojeno 1.mjesto na Državnom prvenstvu u brdskom i drumskom biciklizmu, dok je najuspješnija juniorka Anamarija Franjić, članica JK“Una“ – za osvojeno 2.mjesto na Državnom prvenstvu u kategoriji -52kg.
Najuspješnija kadetkinja u 2017. godini je Hana Piralić, članica Judo kluba „Una“ za osvojeno 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu za kadetkinje u judou u kategoriji +70 kg dok je najuspješniji kadet Arnel Zuberi, član KBC”BIHAĆ” za osvojeno 3. mjesto Svjetski kup Insbruck Austrija -47 kg, višestruki državni prvak.
Najuspješniji trener u 2017. godini je Dževad Felić, trener Ženskog odbojkaškog kluba „Bihać“. Najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji je ŽOK“BIHAĆ” Bihać ( Finale play off-a za ulazak u Premijer ligu) dok je najuspješnija sportska ekipa u muškoj konkurenciji BBK“DAJ KRUG“, osvajač Premijer lige Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu.

Priznanja Gradskog sportskog saveza Bihać za sportiste koji su postali državni prvaci u svojim kategorijama dobili su Imana Durdžić-KK“Jion“ za osvojeno DP u kategoriji kate, Adis Šušnjar-KBC“Bihać“za osvojeno DP u kategoriji PF -63 kg, Denis Šušnjar-KBC“Bihać“ za osvojeno DP PF +32 kg, Mirza Hamzić-KBS“Ljutoč“za osvojeno DP LC -69 kg, Šeherzad Zulić-KBS“Ljutoč“ za osvojeno DP LC -84kg, Redžić Emir-KKK“Una“ za osvojeno DP, Čavkunović Adian-KKK“Una“ za osvojeno DP, Čavkunović Denis-KKK“Una“ za osvojeno DP, Midžić Semir-KK“Bihać“ za osvojeno DP borbe kadeti -57 kg, Rasim Alunović-KBS“Favorit bh“ za osvojeno DP u kategoriji LK -71 kg, Mujo Šušnjar-KBS“Favorit bh“ za osvojeno DP K1Style, Amar Smajlagić-JK“Una“ za osvojeno DP u kategoriji -66 kg, Haris Zjakić-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji juniori +89kg, Aljoša Ramić-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji PF +47 kg, Dino Nadarević-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji-42 kg, Emina Ferizović-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji LC -65 kg, Adna Behrem-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji LC + 65 kg, Šejla Oraščanin-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji LC-60 kg, Ibrahim Gverić-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji LC -74 kg i Ljubijankić Nijaz-KBS“Zino“ za osvojeno DP u kategoriji LC seniori klasa A-63,5 kg.

Posebna priznanja Gradskog sportskog saveza dobili su Selimović Hasan -KK“Jion“ za osvojeno Balkansko prvenstvo, Smajić Ilvana/Sara Rizvić- duo SPC“Virus“ za osvojeno 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu, Semir Jušić/Amar Kličić- duo SPC“Virus“ za osvojeno 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu, Sadiković Emil – KK“Bihać“ za ostvarene rezultate u karateu, Sanjin Hrnjica- KBS „Zino“ za ostvarene rezultate u kickboxingu, Murtić Jusuf- KK“JION“ za ostvarene rezulate u karateu, Nadarević Adijan-KBS“Zino“ za ostvarene rezultate u kickboxingu i Ljubijankić Dženeta-KBS“ZINO“ za ostvarene rezultate u kickboxingu.

Priznanja Gradskog sportskog saveza zaslužnim pojedincima u 2017. godini dobili su Šefket Nakić- osnivač i organizator karate sporta u gradu Bihaću, Duško Blažić- osnivač i organizator judo sporta u gradu Bihaću i Vladimir Cvjetan- osnivač Karate kluba „Radoje Ljubičić Geroj“.

Kada su u pitanju posthumna priznanja ona su, posthumno uručena, Muji Begatović, dugogodišnjem sportskom radniku koji je obavljao dužnost predsjednika Ronilačkog kluba „Una“ iz Bihaća, Safetu Begatović, dugodišnjem sportskom radniku iz Bihaća, godinama treneru najmlađih kategorija u NK“Jedinstvo“ Bihać i Jandi Frančeski, nastavniku padobranstva koji je kroz svoj rad posebno posvećivao pažnju mladima, prenoseći im nesebično svoje znanje i umijeće.

Posebna priznanja Gradskog sportskog saveza dobili su Dijana Jajčević -trenerica SPC“Virus“ za ostvarene sportske rezultate takmičara, Elvis Felić -generalni sekretar SS USK za nesebičnu pomoć u radu Gradskog sportskog saveza Bihać, NK“Brekovica“ za ostvarene sportske rezultate i Ženski kuglaški klub „Una“ za osvojen Kup BiH.

Dobitnici priznanja Saveza za sport i rekreaciju invalida Grada Bihać za 2017. godinu su : najuspješniji sportista Azra Dedić, osvajačica 3.mjesta na SP u Kelnu, najuspješnija sportska ekipa – malonogometna ekipa SSRI Bihać za osvojeno 2.mjesto na državnom prvenstvu, najuspješniji sportski radnik – Adnan Šečić, predsjednik SSRI Bihać, najuspješniji trener – Fuad Sadiković, trener malonogometne ekipe SSRI Bihać i Suad Balić, medijska promocija sporta za invalide.

Priznanje za iskazanu humanost – specijalnu nagradu dobio je Hasan Semanić, nogomet za iskazanu humanost, dok je specijalnu nagradu dobio Harun Sadiković – judo za ostvarena sportska dostignuća i promociju olimpizma i Ema Bajrić-kickboxing za osvojeno EP u juniorskoj kategoriji.

Related posts