Ako idete u Hrvatsku pripremite se za čekanje na granicama

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Orašje, na prelazak granice čeka se od 40 do 60 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od pola sata. Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktivnih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju.

Related posts