25 verzija sklekova za gornji dio tijela

POPULARIZACIJOM vježbanja u fitness centrima vježbači su se naviknuli koristiti razne rekvizite, sprave i slobodne utege, a klasične vježbe vlastitom kilažom gotovo su zaboravljene. Jedna od tih vježbi su sklekovi koji su nažalost postali podcijenjena i slabo korištena vježba. Dok vježbe poput zgibova i propadanja još uvijek ima u trening programima, rekreativci su gotovo prestali raditi sklekove s kojima bi mogli postići jako dobre rezultate u razvoju muskulature gornjeg dijela tijela.
Sklekovi su odlična složena vježba u kojoj sudjeluje nekoliko mišićnih skupina: prsa, ramena, ruke, trbuh zapravo svi mišići core-a, ali i leđa. Iako možda mislite kako su sklekovi jednostavna vježba s kojom se ne može puno napredovati, to zapravo i nije tako. Mogu se raditi razne varijacije koje će drugačije aktivirati mišiće, a vježbanje s dodatnim opterećenjem povećat će intenzitet mišićnog rada. Kada bi birali najbolje vježbe za gornji dio tijela, zasigurno bi među njima bili i sklekovi.

Pogledajte razne varijacije sklekova koje možete uvrstiti u bilo koji trening. Izmjenjujući položaj ruku i način izvođenja drugačije ćete aktivirati različite mišiće.

Related posts