Žegarska aleja se pretvorila u “ulicu brijestova”: Najpoznatija bihaćka šetnica u potpunom mraku! (FOTO)

Najpoznatija bihaćka šetnica Žegarska aleja u potpunom je mraku. Kako javlja čitatelj portala, dužem cijele šetnice, od trgovine Nelly pa do kasarne Adil Bešić, ne radi rasvjeta.

Sablasno izgleda igralište koje preko dana posjećuju najmlađi Bišćani, a navečer psi lutalice. Uništene klupe i kante za smeće, išarani zidov, te rupe na putu, upućuju na to da ovu šetnicu u večernjim satima je najbolje zaobilaziti.

– S obzirom da se ne vidi skoro ništa, oslanjate se na sluh. Čujete kako vam neko dolazi u susret, ali ga ne vidite, dok ne dođe na metar od vas. Ne bih ni slao ove slike da biciklista nije zamalo udario ženu koja je vodila psa na uzici. Kao što rekoh, nije mogao vidjeti, a kako je imao slušalice u ušima nije mogao ni čuti. Sramota je na šta smo spali. U pola grada nema rasvjete, a zovemo se gradom, napisao je u mailu čitatelj portala.

Edina Osmanović, direktorica Zavoda za prostorno uređenje u svakoj izjavi spomene dug i dubiozu, spomene nedostatak sredstava, a čija je nadležnost javna rasvjeta? (Ne)sposobnost pomenute direktorice rezultat je da grad Bihać sve više liči na kasabu, nego na jedan od najljepših gradova u BiH.

Nedavno smo pisali o problemu javne rasvjete u Bihaću. Iz Zavoda za prostorno uređenje kazali su da je u toku postupak “hitne” sanacije javne rasvjete u gradu Bihaću. Međutim, svjetla u pojedinim ulicama Bihaća i dalje nema, a kako izgleda bihaćka šetnici Žegarska aleja možete vidjeti u fotogaleriji:

/usn.ba

Related posts