Zebin derbi oproštaj

Vječiti gradski rivali Željezničar i Sarajevo ovog vikenda odigraće svoj 115. međusobni derbi, čime će biti spuštena zavjesa na sezonu u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Najveća i utakmica posljednjeg 10. kola Lige za prvaka biće ujedno i oproštajna za Zajka Zebu, jednog od najboljih i najistaknutijih fudbalera u domaćem prvenstvu. Višegodišnju uspješnu karijeru odlučio je završiti upravo u derbiju sa kapitenskom trakom “Želje” i samo nekoliko dana uoči svog rođendana.

“Rano sam počeo profesionalnu karijeru, pa nekima izgleda da je trajalo dugo. Nije to toliko puno kada vidimo u kojoj godini igra Vagner i još neki igrači. Ja za četiri dana punim 35 godina. Karijeru sam počeo u ‘Želji’, nekih deset godina u omladinskom pogonu i pet godina u prvom timu. Mogu biti zadovoljan, ispunio sam svoje dječačke snove. Debitovao sam za prvi tim, postigao sam pogodak i bio sam kapiten kluba, a ako Bog da, biću ovdje na ‘Grbavici’ i kao trener”, rekao je Zeba i najavio svoj trenerski angažman u budućnosti, o čemu je već postigao dogovor sa čelnicima kluba.

Iza gostiju sa “Koševa” je turbulentna sezona. Smjenjivali su se treneri, članovi uprave, a zbog loših rezultata na kraju su u bojkot krenuli i navijači, koji organizovano neće doći ni na “Grbavicu”. Ipak u posljednje vrijeme Sarajevo igra nešto bolje, pa tako žele i završiti sezonu i barem se djelimično iskupiti kod nezadovoljnih navijača.

“Mi smo trenutno treći na tabeli. Iako ni četvrto mjesto ne bi ništa značajno promijenilo, mi ipak želimo da ostanemo tu gdje jesmo. To će nam biti jedan od motiva da na ‘Grbavici’ idemo na pobjedu. Cilj nam je da pobjedom završimo sezonu”, rekao je Muhamed Džakmić, trener u stručnom štabu Sarajeva.

nezavisne.com

Related posts