Zastupnica Alibabić (NS) pozvala poziciju da razmisli o povlačenju: Ovako više zaista ne ide

U Bihaću su danas trebale biti održane dvije sjednice Skupštine USK-a. Na kraju nije održana nijedna, prva zbog nedostatka kvoruma, a druga zbog neusvajanja dnevnog reda.

Tako zastupnici nisu raspravljali ni o Domu zdravlja Bihać čiji objekta je ozbiljno oštećen u potresu.

Opozicioni zastupnici tražili su da se o problemu Doma zdravlja Bihać raspravlja odvojeno od ostalih tačaka i da se održi posebna sjednica, dok je pozicija tačku uvrstila na dnevni red sa svim ostalima. Na ovaj način su željeli dobiti podršku za cijeli dnevni red, budući da ga sami nisu mogli usvojiti. No, to nije prošlo. Opozicionari nisu odustajali od namjere da se takva tačka nađe sama na dnevnom redu.

Iz SDA su tražili tematsku sjednicu, a prijedlog koji je ispred DF-a iznio zastupnik Amir Murić bio je održavanje tj. zakazivanje odmah danas vanredne sjednice na kojoj bi se došlo do najboljeg rješenja.

I zastupnica Naše stranke, kao i skoro svi današnji govornici koji ne čine parlamentarnu većinu, tražila je ostavke odnosno pozvala poziciju da razmisli o povlačenju.

“Ovako više zaista ne ide. Ovo je neozbiljno. Ima nas koji ovo shvatamo ozbiljno i koji bi radili”, kazala je između ostalog Alibabić.

Obraćanje Alibabić možete pogledati na youtube kanalu portala uskinfo.ba

Izvor: uskinfo.ba

Related posts