WhatsApp omogućio sakrivanje profilne fotografije, "last seen" statusa i sekcije About od određenih korisnika

WhatsApp je počeo raditi na novim podešavanjima privatnosti prošle godine, a sada su ona dostupna svim korisnicima.

Riječ je o mogućnosti sakrivanja profilnih fotografija, “last seen” statusa i sekcije About od određenih kontakata s liste, a ove mogućnosti su u početku bile dostupne ograničenom broju korisnika. Međutim, sada ih dobijaju svi korisnici iOS-a i Androida širom svijeta.

Dosad su korisnici imali tri opcije za profilnu fotografiju, “last seen” status i About info, a to su Everyone (svi), My contacts (moji kontakti) i Nobody (niko). Ovim opcijama se pridružila i opcija “My contact except” (moji kontakti osim), koja je već bila dostupna za podešavanje Statusa.

Kao što joj ime govori, nova opcija omogućava prikazivanje profilne fotografije, “last seen” statusa i About informacija svim kontaktima s liste osim onih koje korisnik isključi. Važno je napomenuti da, ako korisnik ne dijeli svoj “last seen” status s drugima, on također neće moći vidjeti njihov status, baš kao i notifikaciju o pročitanoj poruci. Jedina razlika je što pomenuta notifikacija ostaje aktivna uvijek u grupnim chatovima čak i kada je isključena.

Za kontrolu privatnosti potrebno je izabrati Settings – Account – Privacy na iPhoneu ili uređaju s Androidom.

WhatsApp je uveo i nekoliko noviteta za grupne pozive, tako da sada korisnici mogu izabrati opciju “mute” za druge učesnike razgovora tokom grupnog poziva, a također mogu poslati poruku određenim osobama. Kada se novi učesnik pridruži razgovoru, pojavit će se notifikacijska traka.

Izvor: lix.ba

Related posts