VSTV BiH raspravlja o radu predsjednika sudova i glavnih tužilaca

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) danas počinje dvodnevnu sjednicu na kojoj bi trebao da raspravlja o izvještajima o radu glavnih tužilaca i predsjednika sudova za prethodne dvije godine.

Riječ je o izvještajima o radu u 2019. i 2020. godini predsjednika sudova i glavnih tužilaca o čijem radu VSTV donosi mišljenje – Suda BiH, Tužilaštva BiH, Vrhovnog suda Republike Srpske, Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Vrhovnog suda Federacije BiH, Tužilaštva Federacije BiH, te Apelacionog suda i Tužilaštva Brčko distrikta, saopšteno je iz VSTV-a.

Dnevnim redom predviđena je i rasprava o reformskom programu VSTV-a koji je predložila Operativna ad hok grupa, kao i o informaciji o okončanim konkursima u kojima nije donesena odluka VSTV-a.

Drugog dana zasjedanja biće raspravljano o imenovanjima na pravosudne funkcije u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Vijeće bi trebalo da raspravlja i o informaciji o primjeni Kodeksa sudske i Kodeksa tužilačke etike, kao i o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka ocjenjivanja rada rukovodećih državnih službenika za ovu godinu.

Članovi VSTV-a raspravljaće i o izvještaju o radu Kancelarije disciplinskog tužioca VSTV-a BiH, kao i o skidanju tajnosti sa predmeta Kancelarije disciplinskog tužioca VSTV-a.

Izvor: Vijesti.ba / SRNA

Related posts