(VIDEO) Kamber u Parlamentu FBiH: Teret sarajevskog kantona neki žele prebaciti na FBiH

Na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH posvećena pogoršanoj epidemiološkoj situaciju, krenule su prve varnice između zastupnika vladajuće koalicije i opozicije.

Nakon što je Damir Mašić, šef Kluba zastupnika SDP-a obrazložio 19 zaključaka koje je predložila ta stranka, oštro je reagirao Asim Kamber (SDA).

Mašić je u svom obraćanju iznio kritike na račun Vlade FBiH, pomenuo stranke koje su inicirale i podržale održavanje sjednice te konstatirao da na taj način “zakonodavna tjera izvršnu vlast da radi”.

Reagirajući na to, Kamber je kazao da ne bi podržao ni dnevni red da je znao da će Mašić govoriti o “partijama koje su tobože nešto inicirale”.

“Ja bih se ogradio od ovoga iza čega stoje ove političke partije, pogotovo partije Četvorke. Imam osjećaj da teret problema Sarajevskog kantona žele prenijeti na FBiH, Vladu Federacije, nas zastupnike… Ja se javljam iz općine (Sanski Most, op.a.) koja jutros nije imala ni jednog zaraženog, koja jučer nije ni jednog zaraženog i koja svega ima šest zaraženih. Ne mogu biti iste mjere za cijelu FBiH, da trpi cijela”, rekao je Kamber, koji je dodao da bi 15 dana zatvaranja u Sanskom Mostru značilo kolaps privrede.

Mašića je zamolio da “prilagodi diskusiju, kako bi se došlo do kontruktivnih zaključaka oko kojih će se svi složiti, a ne da budu politički epidemiolozi”.

“Ja pojam o tome nemam, osim što sam prebolio koronu. Ja ništa o tome posebno ne mogu reći”, priznao je Kamber.

Mašić mu je na to odgovorio da je “malo uzbuđen” te uzvratio da upravo on poliotiza. Rekao je da SDP predlože 19 konkretnih zaključaka te Kamberu savjetovao da i ona napiše svoje i predloži ih “nesposobnoj Vladi”.

Related posts