Velika Kladuša: Naoružani pištoljem opljačkali dvoje staraca u njihovom domu

Pripadnici MUP-a USK rasvijetlili su razbojništvo počinjeno prije mjesec u mjestu Crvarevac u općini Velika Kladuša, kada su tad još nepoznati razbojnici upali u porodičnu kuću H. M. (81) i njegovu suprugu H. S. (80), koje su, uz prijetnju pištoljem, opljačkali.

Razbojništvo se dogodilo 31. oktobra oko 4 sata ujutro, kada je naoružani dvojac od starca oteo mobitel, ručni muški sat, pištolj za koji je imao dozvolu i 250 KM, dok su sa njegove supruge skinuli zlatni nakit, nakon čega su ih zaključali i pobjegli.

– Operativnim radom na terenu, istražitelji PS Velika Kladuša došli su do saznanja da su počinioci ovog krivičnog djela M. A. (18) i E. S. (20), te njihov saučesnik M. I. (18), svi sa područja općine Velika Kladuša – saopćeno je iz MUP-a USK.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Almir Muratović, Sabahudin Erdić i Izet Mušić.

Policija je na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, pretresla stanove i pomoćne objekte koje koriste osumnjičeni , te su pronađeni i oduzeti pištolj CZ Browning, kalibra 6,35 mm i 135 pištoljskih metaka, kao i muški ručni sat ukraden od oštećenog, te pištolj Ekol Firat Magnium, kalibra 9 mm i pet metaka, kojeg su razbojnici koristili tokom pljačke.

Prilikom kriminalističke obrade, uhapšeni su u potpunosti priznali počinjenje krivičnog djela, odnosno Muratović i Erdić su priznali razbojništvo, dok je Mušić priznao da im je pomagao.

Policija je protiv sve trojice Tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. – piše Faktor.

Related posts