Vatrogasac koji ju je pokušao spasiti otkrio posljednje riječi princeze Diane

Xavier Gourmelon otkrio je da je princeza bila pri svijesti i imala otvorene oči kad ju je izvukao iz uništenog Mercedesa.

“Bili smo vrlo blizu mjesta nesreće i mom timu je trebalo samo tri minute da stigne do nje. Imala je malu ozljedu na desnom ramenu, ali osim toga izgledala je normalno. Na njoj nije bilo ni malo krvi. Primio sam je za ruku da je umirim, a ona me pitala: ‘Bože moj, što se dogodilo?’ Dao sam joj malo kisika i brzo smo je izvukli iz auta jer nismo morali rezati lim”, priča on.

Samo nekoliko trenutaka kasnije doživjela je srčani zastoj.

“Masirao sam joj srce i za nekoliko sekundi je ponovo počela disati. Odahnuo sam. Iskreno sam mislio da će preživjeti kad smo je smjestili u ambulantna kola. Kasnije sam saznao da je preminula u bolnici. Jako me to pogodilo. Sad znam da je imala ozbiljne unutarnje ozljede, no i dalje me to proganja. Ta će noć zauvijek ostati u mom sjećanju”, ispričao je on.

Tvrdi da na mjestu nesreće nitko nije prepoznao o kome se radi.

“Nisam imao pojma da je to princeza Diana. Tek kad su je stavili u kola jedan od bolničara mi je rekao da je to ona”, kaže Xavier.

U autu s Dianom nalazili su se i njen zaručnik Dodi Fayed i vozač Henri Paul.

“Gospodin Fayed je bio u jako lošem stanju. Srce mu je stalo još u autu i na mjestu smo ga proglasili mrtvim. Vozač je bio pri svijesti, ali je bio zarobljen u automobilu i imao je vrlo ozbiljne ozljede lica”, otkrio je bivši vatrogasac za Metro.

index.hr

Related posts