Uspjeh mladog Visočanina: Harisova “asistentica” među aplikacijama svjetskih kompanija

Cadence digitalna asistentica, čiji je kreator mladi Visočanin Haris Aščalić, osvanula je jučer na naslovnici Botlista, najvećeg svjetskog app storea za botove.

Botlist.co (Connecting Humans to Bots) je najveći svjetski app store za botove. Na ovoj platformi možete pronaći botove za skoro sve platforme i društvene mreže poput Messengera, Skypea, Telegrama, Twittera, Vibera te mnogih drugih.

Jučer se na naslovnici ove platforme nalazi i bh. digitalna asistentica Cadence, čiji je kreator Haris Aščalić.

– Cadence postoji u Viber aplikaciji kao public account. Putem Vibera joj se možete javiti da razgovarate sa njom na engleskom jeziku. Ona je digitalna asistentica – kazao je Aščalić za Faktor.

Njen cilj je da kada razgovara s nekim, ta osoba ima dojam da priča sa “živim bićem” koje još ne može dodirnuti, ali je može čuti. Cadence je, inače, učestvovala na mnogim domaćim, ali i regionalnim eventima kao što su Idea Knockout, na Sarajevo Unlimited, gdje je proglašena kao 5 najboljih startupa u regiji.

Pored Cadence, tu su i aplikacije svjetskih kompanija kao što su Facebook, eBay, Porsche, Bosch i drugih. Botlist, inače, broji 300 hiljada pregleda mjesečno.

Related posts