Uposlenik MVP-a BiH na svadbi u Višegradu sa službenim "mercedesom"

Službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH Miroslav Kojić proteklog vikenda je kroz Višegrad u službenom automobilu vozio mladu na vjenčanju jednog od partijskih kolega.

Kako saznaje portal SrpskaCafe, Kojić, koji je i predsjednik Općinskog odbora SDS Višegrad, zloupotrijebio je svoj položaj u ministarstvu tako što je tokom jedne svadbe u svatovskoj koloni službenim vozilom, okićenim u cvjetove, vozio mladu.

On je automobil “mercedes” diplomatskih registarskih oznaka iskoristio u privatne svrhe, odnosno za potrebe vjenčanja drugog istaknutog člana njegove partije.

– Kolona je bila klasična svatovska u kojoj se slavilo pucanjem u zrak. A Kojić je bio sa okićenim službenim “mercedesom” u svatovskoj koloni – ispričali su Višegrađani.

U pitanju je bilo vjenčanje člana Općinskog odbora SDS-a Marka Božića. Višegrađani ističu da Kojiću ovo nije prvi put da koristi službeni “mercedes” u privatne svrhe, a “svakog vikenda u prilici su da primijete nepropisno parkiran ovaj “mercedes” i to na mjestima na kojima to nije dozvoljeno”.

Kojić kao i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak bili su nedostupni za komentar.

Izvor: SrpskaCafe

Related posts