Učeniku 750.000 dolara odštete jer ga je profesorica natjerala na seks

Erin Sayar optužena da je za 16-godišnjeg učenika nabavila marihuanu, njome ga ‘opskrbila’, a potom natjerala na seks dobila je deset godina zatvora s mogućnošću smanjenja kazne. Učenik će pak dobiti oko 750,000 dolara odštete. Sayar se, prema presudi, s učenikom seksala osam puta, u autu i u učionici, piše Mirror.

Sve se zbilo 2011. a za događaj se saznalo nakon što je u školi sve prijavila njegova djevojka. Učenikova majka potom je tužila profesoricu i grad tvrdeći da njen sin ima emocionalne traume zbog incidenta i na kraju dobila presudu.

Sayar je ostavio muž, morala se prijaviti u registar seksualnih prijestupnika, te je ostala bez dozvole za rad u školi. Navodno se poslije i razboljela.

Srednja škola James Madison u Brooklynu poznata je po seks skandalima. Profesorica engleskog koja je osuđena zbog seksualnog odnosa s učenikom (15) izdržava kaznu od 10 godinu, a učeniku mora platiti i odštetu od oko milion američkih dolara. Dječakova porodica navodno je već primila dio odštete od škole u iznosu od 125.000 dolara. Još se procesuiraju neki seksualni prijestupi iz 2009. godine.

Navodno je i sama škola u procesu zbog optužbe za prikrivanje slučajeva seksa s maloljetnicima.

Related posts