U Ključ uloženo skoro 2 miliona KM, osjetljiv stalni rast broja projekata realizovanih na USK

Sinoć je u Ključu održana programsko-izvještajna Skupština Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Ključ na kojoj je predstavljen izvještaj o projektima realizovanim na području ove općine nakon izbora 2014. godine.

Kako je istakao predsjednik OO SDA Ključ i savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona Jasmin Musić, u Ključu su u protekle tri godine realizovani projekti sa viših nivoa vlasti vrijedni skoro dva miliona KM. „Najznačajnije među njima su investicije u unaprijeđenje cestovne infrastrukture. Izgrađena je sportska dvorana u Krasuljama. Po prvi put nakon šest godina finansijsku podršku je dobila industrijska zona Velagići. U proljeće 2016. godine smo uz podršku Vlade USK uspješno privatizirali bivši SANOTAF u kojem danas ima preko 100 zaposlenih“, rekao je Musić. On je dodao da je u pripremi još nekoliko infrastrukturnih projekata. Planirana je izgradnja treće trake na Laništu i asfaltiranje puta Zgon-Crljeni, a već za nekoliko sedmica otvoren će biti rekonstruisani most na ulazu u grad.

Govoreći u ime Vlade USK, Musić je naglasio da Kanton teži ravnomjernom razvoju svih općina, bez obzira na njihovu veličinu i bez obzira na to koja se stranka nalazi na njihovom čelu. Interesi građana su i Vladi i SDA uvijek ispred političkih interesa.

Prema riječima Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, Ključani su se našli u proteklom periodu među korisnicima brojnih projekata sa federalnog nivoa. „Generalno, vidljiv je stalni rast broja i vrijednosti projekata realizovanih na području Unsko-sanskog kantona. Veću podršku iz Fedracije su dobili ključki poljoprivrednici, Ključ je dobio značajna sredstva iz sektora vodoprivrede. Građani Ključa osjetili su i rast ulaganja drugih federalnih ministarstava: prostornog uređenja, kulture i sporta, rasljenih osoba i izbjeglica. Ove godine Vlada FBiH će realizovati projekat sanacije i asfaltiranje puta Tićevići-Hasići–Nezići. Sve je to rezultat naše kontinuirane borbe za bolje pozicioniranje našeg kantona u budžetu Federacije BiH“, kazao je Dedić.

Na kraju skupštine istaknuto je da će SDA pred oktobarske izbore voditi isključivo pozitivnu predizbornu kampanju tokom koje će javnosti predstaviti svoja dosadašnja postignuća, te planove za naredni mandat. SDA se nikad nije služila spinovima i manipulacijama. Iza nas i našeg rada stoje činjenice, zaključeno je.

Related posts