U Cazinu automobilom usmrtila Kiru Schuster: Osumnjičena Selma saslušana, pa puštena

Selma J. (28) iz Gornje Koprivne kod Cazina, koja je u subotu ujutro automobilom usmrtila 55-godišnju Kiru Schuster, nakon saslušanja je puštena da se brani sa slobode, potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kako nam je rečeno, pritvor za osumnjičenu nije zatražen jer nisu postojali zakonski razlozi za to, te će se postupak protiv osumnjičene provesti u redovnoj proceduri, a istragu pod nadzorom Tužilaštva provodi MUP USK.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je prilikom saslušanja priznala izvršenje krivičnih djela koja su joj stavljena na teret.
MUP USK je protiv nje, podsjećamo, Tužilaštvu dostavio izvještaj zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, te krivičnog djela neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći.

Kako smo već pisali, nesreća se dogodila u subotu u ranim jutarnjim satima, kada je najprije došlo do sudara dva automobila kojim su upravljale Schuster sa jedne, te Selma J. sa druge strane. Nakon nezgode, Schuster je izašla da fotografira automobil, da bi u tom trenutku vozačica drugog automobila pokrenula vozilo i pritisnula gas, pregazivši Kiru Schuster, nakon čega je pobjegla s mjesta događaja.
Policija je kasnije pronašla automobil, te utvrdila da je njime upravljala 28-godišnjakinja, koja je uhapšena.

Dženaza Kiri Schuster klanjana je jučer na porodičnom mezarju u Donjim Lulićima.

Related posts