U Bužimu potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju šest putnih pravaca

Jučer su u prostorijama JU „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, potpisani ugovori za izgradnju šest putnih pravaca. Uz prisustvo predstavnika građevinskih odbora, ugovore su potpisali općinski načelnik Mersudin Nanić i izvođač radova, direktor firme „Kov Grad“ d.o.o Bužim, Safet Kovačević.

I ove godine na području Općine Bužim u sklopu projekta „Marka građani-marka Općina“ gradit se ukupno 32 putna pravca ukupne vrijednosti veće od 1,500.000,00 KM, a danas su potpisani ugovori za prvih šest u četiri Mjesne zajednice.

Prvi potpisani ugovori se odnose na rekonstrukciju i modernizaciju šest putnih pravaca, koji će se graditi u mjesnim zajednicama: – Bužim/Bag i to nekategorisani put Stari grad-Bag i ulica Zmaja od Bosne, u MZ Zaradostovo nekategorisani putevi Donji Burzići-Hajdanovac i  Fazlići,  u MZ Lubarda nekategorisani put Kudelići-industrijska zona i u MZ Čava nekategorisani put Ćehajići-Brežak u ukupnoj dužini  svih putnih pravaca od 2.755 metara.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 443.787,06 KM, a rok za završetak radova je šezdeset dana od uvođenja izvođača radova u posao.

“I u ovoj godini nastavljamo sa projektima izgradnje putne infrastrukture na području cijele općine, a koje su kandidirali  sami građani. Prije svega se zahvaljujem građevinskim odborima i građanima koji su ove godine sakupili više od 750.000,00 KM ali i većini u Općinskom vijeću Bužim koji su podržali ovogodišnji budžet i ove projekte „Marka građani-marka općina“, istakao je načelnik općine Mersudin Nanić prilikom potpisivanja ugovora.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts