U Bužimu organiziran "Bratski iftar" za 1000 postača

U Bužimu je sinoć na trgu “Alija Izetbegović” održan “Bratski iftar” za oko 1000 postača. Iftar su organizirale bratske općine Altinova iz R. Turske i općina Bužim. Bila je ovo prilika da se produbi saradnja bratskih općina koje imaju redovne kontakte, ali i da bužimski postači osjete dio Ramazana u R. Turskoj na način da su turski kuhari pripremali iftare a u tome im pomogle bužimske članice udruženja.

Nakon klanjanja akšam namaza u gradskoj džamiji na potpuno popunjenom trgu “Alija Izetbegović” iftarilo je oko 1000 postača. Dovu nakon iftara i kratku ramazansku poruku uputio je Senad ef. Aljić.

Nakon toga postačima se obratio Hakan Beykoz, savjetnik načelnika općine Altinova Metina Orala. Izrazio je zadovoljstvo što je odaziv bužimskih postača, posebno djece bio iznad očekivanja, te naglasio da će saradnja ove dvije bratske općine i u budućnosti biti nastavljena.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić se zahvalio u svom obraćanju bratskoj općini Altinova, kao i svim postačima koji su se odazvali da uveličaju ovaj događaj, posebno zbog zahvalnosti i dalje saradnje sa bratskom općinom Altinova.

Na kraju programa sa nekoliko izvedbi nastupili su članovi bužimskog hora Gazija.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts