Tuga u Sanskom Mostu/ Petero djece ostalo bez oca: Rafalom usmrtio trojicu prijatelja

Stanovnike Vrhpolja i Kamička, susjednih naselja u općini Sanski Most, jučer je šokirao nezapamćen zločin kada je Muhamed Kadirić hicima iz automatske puške ubio komšije Safeta Kadirića iz Vrhpolja, te Elkaza Razića i Emira Bajrića iz Kamička.

Ubica se nakon zločina, prema tvrdnjama stanovnika Vrhpolja, sam predao policiji iz Sanskog Mosta, nakon što je rekao komšijama šta je uradio.

Kako smo saznali od mještana, sve se odigralo jučer oko 14.30 sati u ljetnoj kuhinji koja se nalazi u blizini Muhamedove kuće, a svemu je kumovala rakija. Ubica i ubijeni su se i inače družili i radili zajedno, jer su se svi bavili poljoprivredom. Tako je bilo i jučer, kada su nakon posla sjedili i pili, da bi u jednom trenutku, iz još nepoznatih razloga, među njima izbila svađa. Muhamed je potom dograbio automatsku pušku i rafalno zapucao na njih.

Žrtve pomahnitalog Kadirića pokušale su pobjeći, ali, im to, nažalost, nije uspjelo. Svjedoci su ispričali kako je prizor na mjestu zločina bio strašan. Jedno tijelo nađeno je u ljetnoj kuhinji, drugo na vratima, a treće iza ljetne kuhinje.

Kao najtragičnije u ovom slučaju mještani ističu činjenicu da su ubica i ubijeni bili i porodično povezani. Muhamed je, naime, daidža supruge najmlađe žrtve ovog krvavog pira Emira Bajrića.

– Ne znam koliko je tačno imao godina, trideset i nešto. Iza njega su ostale supruga i dvije kćerkice, od osam i četiri godine. Ove godine su se trebali preseliti u svoju kuću, koja je bila pri završetku radova – kazala nam je jedna vidno potresena mještanka Kamička.

Ubijeni Elkaz Razić, iza kojeg su ostali supruga i tri sina, imao je 54 godine, dok je Safet Kadirić, zvani Papo, komšija i rođak ubice, imao 51 godinu.

Uhapšeni ubica priveden je u policijske prostorije na kriminalističku obradu, odakle će biti predat u nadležnost Tužilaštva USK.

Related posts