Teška sudbina slavnog glumca: Sestru su mu silovali i ubili, oca upucali, a bio je i u zatvoru

KELSEY GRAMMER (61) proslavio se ulogom psihijatra Frasiera Cranea (“Kafić uzdravlje”, “Frasier”), gledatelje je nasmijavao desetljećima, no malotko je upoznat s njegovom tužnom životnom pričom.

Roditelji su mu se razveli kad je imao tek dvije godine, a majka Sally njega i kćer Karen odvela je svom ocu koji joj pomagao u odgoju idućih devet godina, sve do svoje smrti. Otac popularnog Frasiera, Frank Grammer, bio je vlasnik restorana, a jedne noći muškarac imena Arthur B. Niles zapalio je njegov auto ispred kuće u kojoj su živjeli. Kad je izašao iz kuće da vidi što se događa, Niles mu je prišao i dva puta ga upucao. Kelsey je tad imao 13 godina. Niles je završio u ludnici, a kasnije i u zatvoru.

Sedam godina kasnije, njegovu mlađu sestru, 18-godišnju Karen, silovala su četiri muškarca, a ubio ju je serijski ubojica Freddie Lee Glenn. Kelsey je u to vrijeme pohađao prestižni Julliard u New Yorku, no nakon što se vratio u Colorado i identificirao tijelo svoje mlađe sestre, od fakulteta je odustao, a nekoliko dana spavao je u parku. Kasnije je priznao kako je tad intenzivno razmišljao o samoubojstvu.

“Bio sam njen stariji brat. Trebao sam je zaštiti, ali nisam mogao. To me gotovo uništilo. Znam da ta krivnja nije racionalna, ali to je vrlo teško objasniti”, rekao je svojedobno u intervjuu za Vanity Fair.

Njegovim mukama tu nije bio kraj. Početkom osamdesetih njegova polubraća Stephen i Billy umrli su u bizarnom incidentu. Billyja je, naime, napao morski pas, a Stephen ga je pokušavao spasiti pri čemu je poginuo. Nakon toga, Kelseyev dobar prijatelj i producent serije ‘Fraiser’, David Angell umro je 11. rujna jer se nalazio u zrakoplovu koji se prvi zaletio u Svjetski trgovački centar.

Zbog svega toga, glumac je bio uvjeren da je netko na njega bacio kletvu. Tijekom života zbog svega toga dosta je patio, a spas je pronašao u zabavljanju ljudi. U jednom trenu borio se s ovisnošću o alkoholu i drogama, a nakon što je vozio pijan te mu je pronađen kokain, na mjesec dana završio je i u zatvoru.

Sve to otkrio je u svojoj autobiografiji. 2008. doživio je i srčani udar. Ženio se četiri puta, a trenutno je u braku s Kayte Walsh s kojom očekuje treće dijete. Istaknuo je kako mu je Kayte vratila vjeru u ljubav te kako je konačno sretan.

Related posts